KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Budżet

Plan finansowy dochodów i wydatków szkoły na rok 2020r., przedstawia poniższa tabela:

Rozdział

Nazwa

Dochody

Wydatki

80101

Szkoły podstawowe

51.200,00

5.793.641,00

80103

Oddziały przedszkolne w szkołach podstawowych

1. 300,00

381.788,00

80113

Dowożenie uczniów do szkół

0,00

84.771,00

80148

Stołówki szkolne

150.000,00

367.160,00

80150

Realizacja z zadań wymagających stosowania specjalnej organizacji nauki i metod pracy dla dzieci

0,00

160.000,00

80195

Pozostała działalność

0,00

31.791,00

85401

Świetlice szkolne

0,00

166.244,00

 

razem

202.500,00

6.985.395,00

Dochody szkoły stanowią:

  1. odpłatność za duplikaty legitymacji, świadectw;
  2. wpływy z najmu pomieszczeń;
  3. odsetki bankowe przypisane do rachunku bankowego na koniec każdego miesiąca;
  4. odpłatność za przygotowanie obiadów, tzw. wsad do garnka;
  5. odpłatność za dzieci klasy „0” pozostające pod opieką nauczyciela na dłużej niż minimum programowe.

Wydatki szkoły stanowią:

  1. wypłaty wynagrodzeń dla pracowników pedagogicznych i niepedagogicznych;
  2. pochodne od wynagrodzeń;
  3. odpis na ZFŚS;
  4. bieżące opłaty za media;
  5. bieżące remonty;
  6. zakup wyposażenia pomieszczeń szkolnych;
  7. dokształcanie pracowników;
  8. zakup pomocy dydaktycznych oraz książek do biblioteki szkolnej;
  9. zakup materiałów kancelaryjnych, materiałów biurowych, druków szkolnych;
  10. zakup środków czystości;
  11. zakup materiałów konserwatorskich
Podmiot udostępniający informację:
Szkoła Podstawowa nr 5 im. I Armii Wojska Polskiego w Konstantynowie
odpowiada: Grażyna Gortat
data: 16-01-2020
wytworzył: Grażyna Majchrzak
data: 16-01-2020
data: 16-01-2020
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 16-01-2020 - Edycja treści
  • 24-05-2018 - Edycja treści
  • 04-01-2017 - Edycja treści
  • 02-06-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 16-01-2013 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 626